Hva kan du gjøre hvis et barn eller ungdom vekker uro eller bekymring? Her finner du hjelp til fremgangsmåte som kan gjelde et barn i barnehage, skole eller helsestasjon.
For deg som har din arbeidshverdag i direkte kontakt med barn og unge er en viktig del av arbeidet ditt og være oppmerksom på deres trivsel og utvikling. Handlingsveilederen beskriver hvordan vi handler og samarbeider med gravide, barn, unge og foreldre.
Handlingsveilederen skal være en hjelp i arbeidet med å fange opp og identifisere barn og unge som gir oss en undring/bekymring. Hva kan egen tjeneste sette inn av hjelp i samarbeid med barn/unge og foreldre og når er det viktig med tverrfaglige drøftinger og tiltak som involverer flere tjenester og ulike nivåer i handlingsveilederen.
Handlingsveilederen inneholder konkrete beskrivelser av fremgangsmåter, rutiner og verktøy. Hvert nivå i handlingsveilederen beskriver forløpet i arbeidet med å avklare undring/ bekymringer og iverksette tiltak i og mellom tjenestene. De fire nivåene skal omfatte alle oppgaver og aktiviteter som berører tidlig og tverrfaglig innsats og oppfølging av målgruppa.
Identifisere barn som bekymrer
Tjenesteinternt tiltaksarbeid
Enkelt tverretatlig samarbeid med to involverte tjenester
Komplekst samarbeid med flere involverte tjenester